Hyppää pääsisältöön

Venäjä Pois Internetistä

Venäjä Pois Internetistä

Venäjä poistetaan Internetistä Suomen toimesta?

Venäjä poistetaan Internetistä? Näin käy, mikäli kansalaisaloite Internet-yhteyden reititykselle Suomen kautta Venäjälle menee eduskuntaan joka valmistelee lakiehdotuksen asiasta. Hyväksytty lakiehdotus Suomen eduskunnassa tarkoittaisi Venäjän irtautumista koko Internetistä parissa minuutissa.

 

Kansalaisaloite ajaa Venäjän pois Internetistä

Suomen lopetettava tietoliikenneyhteyksien kansainvälinen reititys ja tarjoaminen Venäjälle -nimeä kantava Kansalaisaloite aloitti virallisesti allekirjoitusten keräämisen maanantaina 1.8.2022. Kansalaisaloitteen tarkoitus on kieltää Suomen valtion omistaman Cinia Oy:n kautta Internet-yhteyden jakamisen Venäjälle. Samaiset yhteydet Venäjälle kulkevat Cinia Oy:n verkon kautta kaikkialta Euroopasta sekä "vuokrayhteyksien" - eli yhteistyökumppaniverkkojen kautta kaikkialle maailmaan Suomen kautta. Ns. solmupisteet sijaitsevat Suomen ja Venäjän rajalla, Nettitrendin tietojen mukaan Hangossa (tieto ei varmistettu mutta varmahkoa).

Tämä / nuo solmupisteet jakavat siis Internet-liikennettä Venäjälle ja Venäjältä ulospäin. Näiden yhteyksien ja solmupisteiden kautta kulkee myös koko Euroopan Internet-liikenne Venäjälle ja sieltä pois. Samaten näiden Hangossa - tai ainakin Suomen rajalla - olevien yhteyspisteiden kautta välitetään Internet-yhteydet myös Venäjältä muualle maailmaan Cinia Oy:n kumppaniverkkojen kautta, tarkoittaen Australiaa, Yhdysvaltoja, ym. kaukaisempia maanosia.

 

Suomi ja Kansalaisaloitteen lakiehdotus poistaisi Venäjän Internetistä

Kaikki Internet-liikenne Venäjälle ja Venäjältä poispäin kulkee siis Suomen kautta, ja 77% Suomen Valtion / Liikenne- ja Viestintäviraston eli Traficomin omistaman yrityksen, Cinia Oy:n kautta. Cinia Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii entinen pääministeri Esko Aho. Pohjola Vakuutus Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat Cinia Oy:n toisia omistajia, mutta päätösvalta on siis Suomen Valtiolla, joka antaa halutessaan käskyt Liikenne- ja Viestintäministeriön välityksellä Oikeusministeriöltä siitä, pidetäänkö maailmanlaajuista Internet-yhteyttä Venäjälle auki ollenkaan.

 

 

Venäjän poistaminen Internetistä "vain minuuttien toimenpide"

Iltalehti teki jutun aiheesta Huhtikuussa 2022. Laajasti asiaa käsitelleessä jutussa Cinia Oy:n toimitusjohtaja, Ari-Jussi Knaapila kertoi että teknisesti yhteyksien katkaiseminen ei vaadi juurikaan mitään, ja yleisellä tasolla yhteyksien katkaisu olisi muutaman minuutin toimenpide.

- "Käytännössä linjojen katkaisu tarkoittaisi minuuteissa tapahtuvaa toimenpidettä. Se vaatisi vain soiton verkkovalvomoomme, eli teknisesti asia ei ole monimutkainen", paljasti Knaapila Iltalehdelle.

 

Maakaasut katkaistu, mutta nettiyhteydet pidetään auki

Suomen Valtio taas on ollut muutoin asiasta täysin hiljaa eikä ole tehnyt asialle mitään. Maakaasut katkaistaan Venäjältä, mutta Suomen omistama ja hallinnoiva yritys jolla on valta minuuteissa eristää Venäjä Internetistä antaa linjojen olla auki molempiin suuntiin, vaikka se tekee samaisen Iltalehden artikkelin mukaan myös tappiota pitämällä yhteyksiä auki Venäjälle.

 

Kansanaloite lakiesityksen valmisteluun Venäjän irroittamiseksi Internetistä

Koska Suomen päättäjät eivät tee asialle mitään, joka on vähintäänkin epäilyttävää, on aloitettu Kansalaisaloite jolla tehtäisiin laki joka tekisi Internet-yhteyksien / tietoliikenneyhteyksien reitittämisen Venäjälle Suomen kautta laittomaksi. Tällä prosessilla Venäjä siis poistuisi Internetistä kokonaan, mutta vain lailla, sillä päättäjät eivät itse toimi tilanteessa.

Aloite on Oikeusministeriön hyväksymä ja siihen kerätään 50.000 Suomalaisen digitaalista allekirjoitusta netissä Kansalaisaloite.fi -palvelussa.

 

 

Anna äänesi kuulua!

Voit antaa äänesi kansalaisaloitteelle ja lukea sen kokonaisuudessaan tästä linkistä, joka aukeaa uuteen välilehteen suoraan ko. kansanaloitteeseen.

Käythän antamassa äänesi aloitteen puolesta, emme halua että Venäjän toimia katsotaan läpi sormien kun suuri kyberase on myös käytettävissä. Ja vieläpä yksinoikeudella Suomella.

 

Linkit muualle aiheeseen liittyen:

Kansalaisaloite.fi - Suomen lopetettava tietoliikenneyhteyksien kansainvälinen reititys ja tarjoaminen Venäjälle

DisconnectRussia.com - Projektin virallinen kotisivu

Iltalehti 16.4.2022: Suomen valtion omistama yhtiö pystyisi katkaisemaan tietoliikenneyhteydet Venäjälle muutamassa minuutissa

 

3 Comments

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

 

 

SUOMI VOI AINOANA MAANA POISTAA VENÄJÄN GLOBAALISTA INTERNETISTÄ!

 

 

 

 

👉 LUE LISÄÄ TAI KÄY ANTAMASSA ÄÄNESI ASIAN PUOLESTA:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10995

 

 

Kannata aloitetta!