Hyppää pääsisältöön

Kuumimmat Uutiset


Venäjä huseeraa omiaan miehittämillään alueilla Ukrainassa, eikä mikään valtio ehkä Pohjois-Koreaa lukuun ottamatta hyväksy sen toimia, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Nina Järvenkylä. Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyin neuvonantaja Mykhailo Podolyak tuomitsi kovasanaisesti tälle päivälle eli perjantaille kaavaillun tilaisuuden, jossa Venäjän presidentti Vladimir Putinin odotetaan julistavan Ukrainalta vallattuja alueita osaksi Venäjää. Podolyak toteaa, että kyseessä on ”Kremlin friikkisirkus”. Zelenskyi itse totesi torstai-iltaisessa videopuheessaan, ettei Venäjä tule saamaan uusia alueita Ukrainasta. Hän sanoi, että Venäjä liittää itseensä ainoastaan sen katastrofin, jonka se on tuonut miehitetyille aluille.
Venäjä poistetaan Internetistä? Näin käy, mikäli kansalaisaloite Internet-yhteyden reititykselle Suomen kautta Venäjälle menee eduskuntaan joka valmistelee lakiehdotuksen asiasta. Hyväksytty lakiehdotus Suomen eduskunnassa tarkoittaisi Venäjän irtautumista koko Internetistä parissa minuutissa.
IL-TV lähettää pohjolan ja Euroopan turvallisuuteen keskittyvät Helsingin turvallisuusfoorumin keskustelut suorana kello 9.00 alkaen. Ulkopoliittisen instituutin (FIIA) järjestämässä Helsingin turvallisuusfoorumissa (Helsinki Security Forum) keskitytään lauantaina uuteen ja entistä vaarallisempaan turvallisuuspoliittiseen aikaan. Päivän paneeleissa pohditaan, miten Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vaikuttaa pohjolan turvaan sekä analysoidaan, millaisia vaikutuksia uudella turvallisuuspoliittisella ajalla on Suomeen, pohjolaan ja Eurooppaan.
SM-liigaotteluiden lippujen hinnat kirpaisevat, mutta kokonaistuote on katsojien mukaan päällisin puolin kunnossa. Joka syksy toistuva ilmiö SM-liigassa on keskustelu pienistä yleisömääristä ja pelituotteen kiinnostavuudesta. Tänä vuonna omaa maustettaan on tuonut raju inflaatio, joka on väkisin iskenyt myös jääkiekon kuluttamiseen. Etenkin sähkön, ruoan ja polttoaineiden eli tärkeimpien perustarpeiden nopea kallistuminen on syönyt kotitalouksien ostovoimaa karusti. Lisäksi varsinkin asuntovelallisten hampaita kiristelee nousseet korot.
Perusterveen Jussi Kosken terveys romahti salakavalan syövän vuoksi muutamassa päivässä ja hän joutui teho-osastolle. Kuume nousi äkkiä ja ylävatsakivut iskivät kuin salama kirkkaalta taivaalta. Perusterve, kuntoileva Jussi Koski ei ollut koskaan tuntenut oloaan niin kurjaksi, ja olo tuntui koko ajan vain pahenevan. – Luulimme ensin, että se on koronaa.
Venäjänkielisten seuranhakuprofiilien määrä on lisääntynyt Helsingin alueella viimeisen viikon aikana. Venäjänkielisten miesten määrä treffisovelluksissa on kasvanut huomattavasti viimeisen viikon aikana. Neljä helsinkiläissinkkua kertovat, että venäjänkieliset treffiprofiilit ovat lisääntyneet merkittävästi viime aikoina. Esimerkiksi Tinder-sovelluksessa venäläismiehiä alkoi tulla vastaan tavanomaista enemmän viime viikonloppuna.
Aryanna, 25, on luullut olevansa ainoa nainen Sherlonin, 35, elämässä. Amerikkalaisen Aryannan, 25, ja jamaikalaisen Sherlonin, 35, rakkaustarina jää ilmaan, kun Rakkautta paratiisissa: Karibia -jenkkirealityn ykköskausi tänään päättyy. Discovery+:ssa on kuitenkin julkaistu jo kokonaisuudessaan kakkoskausi, joka paljastaa jotain parin yhteisestä, ei niin ruusuisesta tulevaisuudesta. Kauden avaus esitetään TLC:llä myöhemmin tässä kuussa, mutta tässä jutussa käydään jo tapahtumia läpi.
Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Kuinka monta kertaa miesten jalkapallon MM-finaali on ratkennut rangaistuspotkukilpailussa? 2) Kenet nyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa seuraavassa ottelussaan?
Suomalaiskapteenin rikosilmoituksen ovat lakaisseet maton alle jo useat eri kenraalit sekä kahdesti myös poliisi. Rikosoikeuden professorien sekä puolustusministeriön mukaan rikosepäily pitäisi tutkia. Poliisi päätti jälleen jättää esitutkinnan aloittamatta rikosepäilystä, joka on pyörinyt Puolustusvoimien ja poliisin pöydällä kolme vuotta. Kyse on Afganistanin-operaatiossa syksyllä 2019 tapahtuneesta selkkauksesta, jossa suomalaisen suojausjoukkueen johtaja, kapteeni Petteri Lahikainen, sai palvelustoverinsa kiinni siitä, että tämä yritti junailla Lahikaiselle kielteisen henkilöarvioinnin.
Siviilisaattueeseen kohdistettu ohjusisku vaati ainakin 30 ihmisen hengen. Ainakin 30:n ihmisen kerrotaan kuolleen Venäjän tekemässä ohjusiskussa Zaporižžjassa. –30 kuollutta ja 88 haavoittunutta jälleen uuden sotarikoksen jälkeen Venäjän suunnalta. Kuolleiden joukossa on kaksi lasta: 11-vuotias tyttö ja 14-vuotias poika, Ukrainan kansallisen poliisin johtaja Igor Klymenko sanoi Facebookissa uutistoimisto AFP:n mukaan.
Lämpötila kohoaa plussan puolelle koko maassa, eikä lumi- tai räntäsateita ole todennäköisesti tulossa. Lauantain vastaisena yönä lämpötilat ovat olleet pääsääntöisesti plussan puolella koko maassa. Pilvipeite pitää lämpötilat myös Lapissa 2-5 asteen välillä. Mikäli pilvipeite rakoilee enemmän, saattaa lämpötila pudota pakkasen puolelle, mutta paikallisesti. Sään kertoo Foreca.
Grönlannin ja Tanskan alkuperäiskansojen naisille ja tytöille asennettiin kierukka kysymättä. Tanska ja Grönlanti aloittivat tutkinnan alkuperäiskansojen pakkoehkäisystä 1960- ja 1970-luvuilla. Tuhannet Tanskan ja Grönlannin alkuperäiskansojen tytöt ja naiset kokivat hirvittäviä toimia 1960- ja 1970-luvuilla. Heille asetettiin väkisin tai hyvin vajavaisilla tiedoilla ehkäisykierukka.
Koronaviruspandemia on vaatinut melkein 6 000 suomalaisen hengen, mutta paljon pahemminkin olisi voinut käydä.
Oikeudenmukaisuuden kartalla on vastakkain materiaali, osallisuus ja hyvinvointi. Filosofi Henrik Rydenfelt kertoo, miten karttaa käytetään.
Suuri enemmistö suomalaisista tukee yhä hoitajien palkankorotusvaatimuksia, mutta moni ottaisi rahat mieluummin muualta kuin omasta lompakostaan.
Suomessa intialaisia elokuvia nähdään harvoin. Siinä mielessä Surman sävelen esittäminen on tv-tapaus.
Metalligenre elää ja voi nykyään paremmin kuin vielä 2000-luvun taitteessa, Esa Holopainen sanoo: ”Ilmapiiri on paljon suvaitsevaisempaa.”Tilaa aihepiirin Kuumimmat Uutiset RSS-syöte

 

 

SUOMI VOI AINOANA MAANA POISTAA VENÄJÄN GLOBAALISTA INTERNETISTÄ!

 

 

 

 

👉 LUE LISÄÄ TAI KÄY ANTAMASSA ÄÄNESI ASIAN PUOLESTA:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10995

 

 

Kannata aloitetta!