Hyppää pääsisältöön

Tietosuojakäytäntö - Evästeet ja Yksityisyys

Tietosuojaseloste (NettiTrendi.fi)

 

  • Sivustomme vierailijoiden yksityisyys on meille hyvin tärkeää, ja olemme myös sitoutuneet suojelemaan sitä. Tämä tietosuojakäytäntö kertoo mihin käytämme evästeistä kerättyä mahdollista tietoa sivustoillamme vierailevista käyttäjistä.
     
  • Kun hyväksyt tietosuojakäytännön mukaisen evästeiden käyttämisen ensimmäistä kertaa sivustolla vieraillessasi, hyväksyt evästeiden käytön myös jokaisella tulevalla vierailukerralla.

 

Henkilötietojen kerääminen

Seuraavanlaisia henkilötietoja voidaan kerätä, tallentaa ja käyttää nettitrendi.fi ja nettitrendi.com verkkotunnuksissa sekä niiden mahdollisissa aliverkkotunnuksissa (kuten en.nettitrendi.fi):

  1. tietoja laitteestasi, käyttämäsi IP-osoite, maantieteellinen sijainti, selaimen tyyppi ja versio, sekä käyttöjärjestelmä.
  2. tietoja vierailuistasi ja sivuston käytöstäsi, mukaan lukien lähetysviittaus, vierailun pituus, nähdyt sivut ja sivuston navigointipolut;
  3. tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi rekisteröidessäsi oman käyttäjätilin tai profiilin näille sivustoille;
  4. tietoja, jotka syötät luodessasi käyttäjätiliä / profiilia sivustollemme;
  5. tietoja, kuten nimi ja sähköpostiosoite, mikäli tilaat uutiskirjeitämme;
  6. tietoja, jotka luovutat sivustomme palveluja käyttäessäsi;
  7. sivuston käytön myötä generoituja tietoja, mukaan lukien sivuston käyttöajankohdat, toistuvuus ja käyttöolosuhteet;
  8. tietoja, jotka liittyvät mahdollisesti ostamiisi tuotteisiin, käyttämiisi palveluihin tai sivuston kautta tekemiisi transaktioihin;
  9. kaiken sivustomme kautta tai sähköpostitse lähettämäsi viestinnän sisältämiä tietoja, myös viestien sisältö sekä metatiedot;
  10. mitä tahansa muita henkilötietoja, joita lähetät meille käyttäessäsi näitä sivustoja.

Ennen kuin luovutat meille toisen henkilön tietoja, sinun tulee saada kyseiseltä henkilöltä lupa hänen henkilötietojensa lähettämiseen ja prosessointiin tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

 

Henkilötietojen käyttö

Sivustomme kautta meille lähetettyjä henkilötietoja käytetään tässä tietosuojakäytännössä mainittuja tarkoituksia varten sekä relevanteilla sivustomme sivuilla. Voimme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  1. sivustomme ja liiketoimintamme ylläpito;
  2. sivustomme käyttökokemuksen personointi;
  3. sivustomme palveluiden käytön mahdollistaminen;
  4. sivustomme kautta ostettujen tuotteiden lähettäminen;
  5. sivustomme kautta ostettujen palveluiden tarjoaminen;
  6. laskelmien, laskujen ja maksumuistutusten lähettäminen sekä maksujen vastaanottaminen;
  7. muun kuin mainonnallisen kaupallisen viestinnän lähettäminen;
  8. erikseen pyydettyjen sähköposti-ilmoitusten lähettäminen;
  9. uutiskirjeemme lähettäminen, mikäli olet sitä pyytänyt (voit perua uutiskirjeen tilauksen koska tahansa);
  10. omaan liiketoimintaamme tai erikseen valikoitujen ja sinulle hyödylliseksi arvioimamme kolmansien osapuolten liiketoimintaan liittyvän markkinointiviestinnän toimitus, joko sivuston sisäisillä kirjoituksilla tai, mikäli olet sen erikseen hyväksynyt, sähköpostilla tai vastaavalla toimitustavalla (voit koska tahansa tiedottaa meille, ettet enää halua markkinointiviestintää);
  11.  käyttäjiämme koskevan tilastotiedon tarjoaminen kolmansille osapuolille (siten, etteivät kyseiset kolmannet osapuolet pysty tunnistamaan tilastosta yksittäisiä käyttäjiä);
  12. niiden sivustoomme liittyvien kysymysten ja valitusten hoitaminen, jotka sinä olet lähettänyt tai jotka koskevat sinua;
  13. sivustomme suojaaminen ja petosten ennaltaehkäisy;
  14. sivustomme käyttöehtojen noudattamisen varmistaminen (mukaan lukien sivustomme yksityisviestipalvelun kautta lähetettyjen viestien seuranta); sekä
  15. muihin tarkoituksiin.

Jos luovutat henkilötietojasi julkaistavaksi sivustollamme, me julkaisemme ja käytämme tätä tietoa antamasi luvan mukaisesti.

Ilman nimenomaista suostumustasi emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille suoramarkkinointia tai tietojen edelleen luovutusta varten.

 

Henkilötietojen jakaminen

Me voimme jakaa henkilötietojasi työntekijöillemme, virkailijoillemme, vakuutusyhtiöllemme, neuvonantajillemme, edustajillemme, hankkijoillemme tai alihankkijoillemme, mikäli tässä tietosuojakäytännössä mainitut käyttötavat sitä kohtuullisesti vaatii.

Me voimme jakaa henkilötietojasi mille tahansa ryhmämme yhtiölle (tämä tarkoittaa tytäryhtiöitä, holdingyrityksiä ja sen kaikkia tytäryhtiöitä), siinä määrin kuin tässä tietosuojakäytännössä mainitut käyttötavat sitä kohtuullisesti vaativat.

 

Me voimme jakaa henkilötietojasi seuraavasti:

  1. lain vaatimissa tilanteissa;
  2. meneillään oleviin tai mahdollisiin oikeudellisiin menettelyihin liittyen;
  3. laillisten oikeuksiemme perustamiseen, harjoittamiseen ja puolustamiseen (mukaan lukien tietojen luovutus petoksen torjuntaan ja luottoriskin vähentämiseen liittyen);
  4. jonkin liiketoimintamme tai omaisuuserämme ostajalle (tai mahdolliselle ostajalle); sekä
  5. sellaiselle henkilölle, jonka uskomme kohtuudella voivan pyytää tuomioistuimelta tai muulta toimivaltaiselta viranomaiselta näiden henkilötietojen jakamista, jos tällaisen tuomioistuimen tai viranomaisen mielestämme kohtuullisen todennäköisesti määräisi kyseisten henkilötietojen jakamista.

Tässä tietosuojakäytännössä mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

 

Kansainvälinen tiedonsiirto

  1. Keräämäämme tietoa voidaan säilyttää, prosessoida ja siirtää kaikkien toimialueemme maiden välillä, jotta pystymme käyttämään tietoa tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.
  2. Keräämäämme tietoa voidaan siirtää seuraaviin maihin, joiden tietosuojalait eivät vastaa Euroopan talousalueen tietosuojalainsäädäntöä: Yhdysvallat, Venäjä, Japani, Kiina ja Intia.
  3. Sivustollamme julkaistavaksi antamasi henkilötiedot voivat internetin välityksellä olla saatavilla maailmanlaajuisesti. Emme voi ennaltaehkäistä tietojesi käyttöä tai väärinkäyttöä kolmannen osapuolen toimesta.
  4. Hyväksyt nimenomaisesti tässä osiossa kuvatut henkilötietojen siirtämiset.

 

Henkilötietojen säilyttäminen

  1. Käytäntömme ja menettelymme tiedon säilyttämiseen, joiden tarkoituksena on varmistaa että noudatamme laillisia velvoituksiamme henkilötietojen säilytystä ja poistamista koskien.
  2. Mitä tahansa tarkoitusta tai useampia tarkoituksia varten keräämiämme henkilötietoja ei säilytetä pidempään kuin on tarpeen.
  3. Muista tämän osion määrityksistä poiketen säilytämme henkilötietoja säilyttäviä dokumentteja (myös sähköisiä dokumentteja):
    1. lain asettamien velvoitteiden mukaisesti:
    2. mikäli uskomme dokumenttien olevan oleellisia meneillään olevan tai mahdollisen oikeudellisen menettelyn vuoksi; sekä
    3. laillisten oikeuksiemme perustamiseen, harjoittamiseen ja puolustamiseen (mukaan lukien tietojen luovutus petoksen torjuntaan ja luottoriskin vähentämiseen liittyen).

 

Henkilötietojen turvallisuus

  1. Järjestämme kohtuulliset tekniset ja organisatoriset varotoimet, joilla pyritään ennaltaehkäisemään henkilötietojesi menetystä, väärinkäyttöä tai muuttamista.
  2.  Säilytämme kaikkia meille antamiasi henkilötietoja suojatuilla (salasanoilla ja palomuurilla) palvelimillamme.
  3.  Kaikki sivustollamme tehdyt mahdolliset sähköiset rahansiirrot suojataan salausteknologialla.
  4. Tiedostat, että tiedon siirto internetin välityksellä on luonnostaan turvatonta, emmekä voi taata internetin välityksellä lähetetyn tiedon turvallisuutta.
  5. Olet vastuussa sivustolla käyttämäsi salasanan salassapidosta; emme koskaan pyydä sinua kertomaan salasanaasi (sivustolle kirjautumista lukuun ottamatta).

 

Muutokset

Päivitämme tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin julkaisemalla sivustollamme uuden version tarpeen vaatiessa / uusien ominaisuuksien tai säädösten tm. vuoksi.

Sinun tulisi aika-ajoin tarkistaa tämä sivu, jotta varmasti ymmärrät tietosuojakäytäntöön mahdollisesti tehdyt muutokset. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista näihin tietosuojakäytäntöihin nettisivuillamme osoitteessa www.nettitrendi.fi.

 

Oikeutesi sivuston käyttäjänä

Voit pyytää meitä luovuttamaan mitä tahansa sinusta keräämäämme henkilötietoa.

Tietojen luovutusta koskee seuraavat ehdot:

  • käsittelymaksun 20€ maksaminen meille
  • tarkoituksenmukaisen henkilöllisyystodistuksen toimittaminen tätä tarkoitusta varten (yleensä hyväksymme passin valokopion, yhdessä sähkölaskun kaltaisen katuosoitteen varmistavan dokumentin kanssa).

Voimme pidättää pyytämiäsi henkilötietoja lain sallimissa puitteissa.

Voit koska tahansa kehottaa meitä olla käyttämättä henkilötietojasi markkinointitarkoitusta varten.

Käytännössä yleensä joko etukäteen hyväksyt henkilötietojen käyttämisen markkinointitarkoituksiin, tai tarjoamme sinulle mahdollisuuden jättäytyä pois henkilötietojen käytöstä markkinointitarkoituksiin.

 

Kolmannen osapuolen verkkosivustot

Sivustomme sisältää tietoja kolmansilta sivustoilta sekä niihin viittaavia linkkejä. Me emme voi vaikuttaa, emmekä ole vastuussa kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä.

 

Tietojen päivittäminen

Saatathan tietoomme, mikäli säilyttämämme henkilötietosi vaativat korjausta tai päivitystä.

 

Evästeet

Sivustomme käyttää evästeitä. Eväste on tiedosto, joka sisältää tunnisteen (kirjaimista ja numeroista koostuva sarja), jonka palvelin lähettää selaimelle ja selain säilyttää sitä. Tunniste lähetetään takaisin palvelimelle aina kun selain pyytää sivua palvelimelta. Evästeet voivat olla joko “pysyviä” tai “istuntokohtaisia”: pysyvä eväste tallennetaan selaimen toimesta ja se pysyy voimassa tiettyyn päivämäärään saakka, ellei käyttäjä itse poista sitä; istuntokohtainen eväste puolestaan on voimassa ainoastaan istunnon ajan, eli selaimen sulkemiseen saakka. Evästeet eivät yleensä sisällä sellaista tietoa, josta käyttäjä voidaan henkilökohtaisesti tunnistaa, mutta säilyttämämme henkilötiedot voivat kuitenkin liittyä evästeissä oleviin tietoihin.

Käytämme ainoastaan istuntokohtaisia evästeitä, mutta pidätämme oikeuden myös pysyvien evästeiden käyttöön.

  1. Sivustollamme käyttämiemme evästeiden nimet ja käyttötarkoitukset on kuvattu alla:
    1. käytämme Google Analytics- Google Search Console-, sekä Google AdSense-palveluita tunnistaaksemme laitteen, kun käyttäjä vierailee sivustolla.
    2. Voimme seurata käyttäjän navigointia sivustolla parantaaksemme sivuston käyttökokemusta / käytettävyyttä.
    3. Lisäksi analysoimme tarvittaessa sivuston yleistä käyttöä.
    4. Evästeet auttavat meitä myös ennaltaehkäisemään petoksia ja parantamaan sivuston turvallisuutta yleisesti.
    5. Pidätämme oikeuden myös sivuston käyttökokemuksen personoimiseen kävijälle optimoidussa muodossa, sekä kohdentamaan mainoksia sen mukaan kuinka käyttäjä todennäköisemmin voisi olla niistä kiinnostunut;
  2. Useimmat selaimet sallivat evästeiden hylkäämisen – esimerkiksi:
    1. Internet Explorerilla (versio 10) voit estää evästeet asetusten kautta klikkaamalla “Työkalut”, “Internet-asetukset”, “Yksityisyys” ja sieltä “Edistyneet asetukset”;
    2. Firefoxilla (versio 24) voit estää kaikki evästeet klikkaamalla “Työkalut”, “Asetukset”, “Yksityisyys” ja valitsemalla sieltä “Käytä mukautettuja asetuksia” ja poistamalla valinnan “Hyväksy sivustojen evästeet”; ja
    3. Chromella (versio 29) voit estää kaikki evästeet menemällä “Mukauta ja hallitse” -valikkoon ja napsauttamalla ”Asetukset”, “Näytä lisäasetukset” ja “Sisältöasetukset” ja valitsemalla sitten “Estä sivustot asettamasta mitään tietoja” “Evästeet”-otsikon alla.

Kaikkien evästeiden estäminen vaikuttaa negatiivisesti useiden sivustojen käytettävyyteen. Jos estät evästeet, et pysty käyttämään kaikkia sivustomme toimintoja.

  1. Voit poistaa aiemmin laitteellesi tallennettuja evästeitä – esimerkiksi:
    1. Internet Explorerilla (versio 10) sinun tulee poistaa evästeet manuaalisesti. Löydät tarkemmat ohjeet Microsoftin omilta kotisivuilta.
    2. Firefoxilla (versio 24) evästeiden poistaminen tapahtuu klikkaamalla “Työkalut”, “Asetukset” ja “Yksityisyys”, ja valitsemalla sitten “Käytä mukautettuja asetuksia”, klikkaamalla “Näytä evästeet” ja sitten “Poista kaikki evästeet”; ja
    3. Google Chromella (versio 29) voit poistaa kaikki evästeet avaamalla ”Mukauta ja hallitse” -valikon ja napsauttamalla “Asetukset”, “Näytä lisäasetukset” ja “”Tyhjennä selaustiedot” ja valitsemalla sitten “Poista evästeet ja muut sivustot ja laajennustiedot”, ja napsauttamalla sitten ”Tyhjennä selaustiedot”.
  2. Kaikkien evästeiden poistaminen vaikuttaa negatiivisesti useiden sivustojen käytettävyyteen.

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin tässä tietosuojaselosteessa, jonka on laatinut Nettitrendi Oy 6.1.2022 (viimeksi muokattu 6.1.2022).

 

 

SUOMI VOI AINOANA MAANA POISTAA VENÄJÄN GLOBAALISTA INTERNETISTÄ!

 

 

 

 

👉 LUE LISÄÄ TAI KÄY ANTAMASSA ÄÄNESI ASIAN PUOLESTA:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10995

 

 

Kannata aloitetta!