Hyppää pääsisältöön
x

Hakukoneoptimointi - Ykköseksi Googleen?

Hakukoneoptimointi - Ykköseksi Googleen?


Hakukoneoptimointi pähkinänkuoressa

Hakukoneoptimointi, joka tunnetaan myös lyhenteellä "SEO" joka koostuu Englanninkielen sanoista "Search Engine Optimization". Miksi hyvä hakukoneoptimointi on tärkeää? Tässä muutamia Nettitrendin mietteitä.

 

Ykköseksi Googleen

Ykköseksi Googleen voi päästä millä tahansa hakusanalla - tai hakusanoilla nykyaikaisemmin. Etusivulle Googleen on tosin realistisempi tavoite, aluksi ainakin. Hakukoneoptimoinnissa käytetään tiettyviä toistuvia algoritmeja. Google muuttaa alogirtmejaan aika-ajoin, mutta perusperiaate on pysynyt samana. On monta tapaa nostaa Google näkyvyyttä.

 

Nykyisiä sivustojasi voidaan niiden pohjasta riippuen hakukoneoptimoida paremmiksi. Osasta kaikki taas lähtee hyvästä startista ja perustyöstä. Alustalla on väliä. Käsintehty on kielistä arvostettavinta, mutta hakukoneoptimoinnin liittäminen muutoinkin omarakennettuun sivuun ilman laajan skaalan PHP-tietämystä on yleensä vaikeaa. Skriptejä toki löytyy netistä joita voi yhdistellä toisaalta mielensä mukaan. Siksi suuri kysymys onkin monesti julkaisujärjestelmässä.

 

Drupal vs. WordPress hakukoneoptimoinnissa

Drupalin mahdollisuudet hakukoneoptimointiin ovat äärettömät. Drupaliin löytyy hyviä moduuleita, jotka oikein asennettuna ja konffattuna tekevät jo puolityön. Alkuun homma pitää toki laittaa itse tai asentaa vermeet uudelleen.

WordPress on hakukoneoptimoitavissa  myöskin hyvin, mutta lähellekään Drupalin tasoista materiaalia ei päästä - varsinkin jos dataa tulee enemmän ja prosessia halutaan automatisoida mahdollisimman paljon.

Drupalin ero WordPressiin on kuin yö ja päivä - allekirjoittaneen näkökulmasta. Toinen on valmiskauneuteen suuntaava, kun taas toinen hakee pitkäjänteisyyttä mutta palkitsee parhaiten. Aivan kuten missä tahansa urheilulajissakin. Drupal vs. WordPress aiheesta käsitellään Nettitrendin sivuilla varmastikin myöhemmin lisää.

 

Googlessa nouseminen on myös muuta

Drupalilla pääset helpommin "ykköseksi Googleen" tätä nimitystä kevyen sarkastisesti käyttäen. Lisäksi ns. "Off-Page SEO" on yhtähyvinkin tärkeää. Off-Page -hakukoneoptimoinnin käyttäminen lisää Google näkyvyyttä yhtälailla. Teitä on siis periaatteessa kaksi, täydellisyyteen toki vain yksi - kaikki yhdessä.

 

Google näkyvyyden parantaminen kanssamme

Ota meihin yhteyttä mikäli tarvitset apua sivustojesi hakukoneoptimoinnissa ja Google näkyvyyden parantamisessa. Käyttämälläsi alustalla (Drupal, WordPress, Joomla) ei ole väliä. Tietämällä hakusanan / hakulausekkeen jolla tavoittelet Google näkyvyyden parantamista pystymme tekemään aika-arvion sekä suuntaa antavaa hinnoittelua halutulle tulokselle.

 

 

Luetuimmat juuri nyt