Hyppää pääsisältöön
Finnish

 

Kaikki kirjoitettu on spekulointia eri asioilla eikä faktaa voi kukaan täysin ennustaa, muistakaa toki kaikki tämä.

Näkökulma: Ethereum arvo tulee nousemaan yhä

Kryptovaluuttaa seuraavien joukossa on kovasti odotettu ja mietiskelty vaikutusta Ethereumin arvoon ns. London Hard-Fork -päivityksen myötä. Mainnetissä mainatun lohkonumeron #12965000 jälkeen tapahtuu Ethereumissa muutoksia.

Arvioitu päivämäärä oli 4.8.2021 mutta lohkot - "blockit" - purettiin arviota hitaammin ja päivitys / muutos Ethereum Blockchainin "mainnettiin" tapahtuu juurikin nyt - tätä kirjoitellessa. Miksi tämä on niin iso asia? Tässä Poolin ylläpitäjän näkemys hieman toisesta perspektiivistä.

 

Päivitykset mainnetin nodeihin

Useimmiten mainataan ns. "poolissa" jossa on paljolti porukkaa. Näin tuotto on saman arvoinen kuin yksin mainatessa (teoreettisesti), mutta maineri saa palkkion käteen useammin - tosin pienemmän. Pitkään lohkoa mainaava saa saman palkkion mutta harvemmin ja suurempana, mutta suhde ja lopputulos on matemaattisesti sama.

Poolien ylläpitäjät pitävät poolejaan jollakin tavalla kiinni "Blockchainissa", jota siis kaikki Ethereumin tapahtumat liikkuvat, toisinsanoen siirrot ym. Näitä ratkaisuja mainaajat yrittävät yleisesti GPU-laskentateholla ratkaista. Tämä tarkoittaa siis Blockin löytämistä joka tuo poolille aina kiinteän kahden Ethereumin palkkion. Nyt palkkio olisi siis euroina esim. 4600€, joka on tällä hetkellä kahden Ethereumin arvo.

Kaikki poolien ylläpitäjät eivät välttämättä ole varautuneet siihen, että softa jolla "kaivos", tai "louhos" (eli "pool")  on kiinni Ethereum Blockchainissa pitää päivittää. Eri tapoja olla kiinni "livenä" Blockchainin mainnetissä on useampia, mutta yhteistä niillä on se, että kaikki pitää päivittää uudempaan versioon London Hard-Fork -päivityksen vuoksi.

 

Esimerkkejä, lainauksia, selityksiä

Esimerkkinä otamme suosituimman, Go Ethereumin - toiselta nimeltään "Geth". Uusimmat päivitystiedot voi tsekata viralliselta GitHub saitilta tuolta:

https://github.com/ethereum/go-ethereum/releases/tag/v1.10.6

 

Lainaan siitä vain yhtä kohtaa:

"Release Terra Nova (v1.10.6)

Users of Geth on the Ethereum mainnet must upgrade to this release before the London hard-fork activates to remain in consensus.
Reminder: the London hard fork is scheduled to occur at block #12965000 on mainnet (~ August 4th, 2021)."

Ovatko miljoonat poolit, eli louhokset varautuneet tähän ja välttämättä tietoisia että heidän louhoksen Blockchainissa kiinni pitävä softa pitää päivittää? Veikkaan, että ei kaikilla."

 

Tämän jälkeen lainaan sivustoa joka kertoo paljon inffoa päivityksestä:

https://blog.ethereum.org/2021/07/15/london-mainnet-announcement/

"As a miner, what do I need to do?

First, download the latest version of your Ethereum client, as listed in the table above. Then, you will need to manually change your gas limit target to twice what it currently is. This is because once London is live, the block size will be doubled and EIP-1559 will keep blocks about 50% full. This can be done via JSON-RPC, without restarting your node, on all clients which offer mainnet-compatible mining.

For example, if prior to London you were a targetting a block size of 15,000,000 gas, you will now need to target a 30,000,000 gas limit to maintain the same amount of transactions per block, on average. If you do not change your gas limit target on or after block 12 965 000, you will start lowering the block size on the network . The table below provides the specific API call for each client you should use to update your gas limit target."

 

Gas Limit ja siirrot

Kun "Gas limit" nousee, kaikki Ethereumia käyttävät asiat ja tehtävät joita Ethereum käsittelee, sekä siirtokulut kryptopalveluissa ja kryptoja käyttävissä palveluissa nousee mikäli ne ovat olleet todella pienet - lähes limitillä nollaan. Nyt yhden siirron arvoa nostetaan nykyisestä tuplaan, joten pienintä hintaa siirtokuluista maksaneet tahot joutuvat nyt pakostikin nostamaan mahdollista "transaktion" eli maksutapahtuman suuruutta.

 

Pakettiin laitettuna

Näistä syistä allekirjoittanut veikkaa, että jo nyt nouseen Ethereumin arvossa tullaan näkemään ainakin väliaikainen suurehko "piikki" mikäli ei pysyvää näkymystä, mutta uskon että Blockien - eli lohkojen ratkaisu voi hetkellisesti häiriintyä, mutta lohkojen ratkaisuja tarvitaan jotta Blockchainin toiminta toimii. Tämän vuoksi näen, että yhden Lohkon (= 2 Ethereumin) arvo nousee juurikin näinä hetkinä reilusti joka nostaa Etheriumin arvoa ainakin väliaikaisena piikkinä.

 

Artikkelin kirjoitushetkellä Ethereumin arvo on 2334€.

Alla 5.8.2021 klo. 18:02 kuvakaappaukset Ethereumin arvosta viikon, vuorokauden, sekä kirjoitushetkellä viimeisen tunnin sisällä. Kuvakaappaukset ovat Coinbase -kryptovälityspalvelusta.

Ethereum
Ethereum yhden viikon käyrä 18:02 5.8.2021. (Coinbase)
 
Ethereum 24h käyrä 5.8.2021 18.05.
Ethereum 24h käyrä 5.8.2021 18.02. (Coinbase)
 
Ethereum 1h käyrä 5.8.2021 18.05.
Ethereum 1h käyrä 5.8.2021 18.02 - artikkelin kirjoitushetkellä. (Coinbase)

 

Lopuksi

Siirtymistä mainitusta lohkonumerosta uuteen London Hard-Fork päivitykseen seuraamaa ja mainareiden kesken seuraama watchtheburn.com -palvelu on ollut nurin jo jonkin aikaa. Sieltä seurattiin ympäri maailmaa muutaman päivän ajan jo kuinka lohkojen "purku" edistyy eli koska päästään uuteen päivitykseen.

Muistakaa myös että tämä kaikki on asioiden A + B yhdistelyä ja teoriaa siitä mitä allekirjoittanut veikkaa tapahtuvan. Muuttujia on kuitenkin niin useita, mutta tässä toki yksi "muuttuja" soppaan lisään ja näkökanta aiheesta tällä hetkellä. Faktaa tulevaisuudesta emme voi asiassa tietää.

Hyvä paikka kryptovaluuttojen kurssien seurantaan on Coinbase. Se on myös turvallinen Bitcoin / Ethereum/ useiden kymmenien muiden coinien lompakko.

 

 

Postattu

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

SUOMALAISET, NYT KUULOLLA!

Suomi voi ainoana maana poistaa Venäjän Internetistä kokonaan!

Kannata aloitetta!

Anna äänesi kuulua asian puolesta!

Meillä Suomalaisilla on ainoana maana mahdollisuus käyttää tämä tilaisuus. Valtion päätöksellä Venäjä voidaan eristää kokonaan globaalista Internetistä muutamassa minuutissa. Kyllä, tämä on totta. Vetoamme Suomen kansalaisiin jotta me asiasta kuulevat kävisimme kaikki kannattamassa aloitetta ja näin muistaisimme järkyttäviä asioita kokeneita Ukrainalaisia ja näyttäisimme Venäjälle että emme katso heidän toimiaan läpi sormien vaan käytämme yksinoikeudella tämän mahdollisuuden hyväksemme!

Aloite läpäisi Oikeusministeriön tarkistuksen 1.8.2022 jonka jälkeen äänten kerääminen asian viemiseksi eduskuntaan aloitettiin. Ole sinäkin mukana maailmanlaajuisesti jättimäisessä muutoksessa pahaa vastaan. Sotiminen ilman kunnollista tiedonkulkua vaikeuttaa Venäjää myös todella paljon. Kyseessä on täydellinen kyberase, pakote, ja muistutus ettemme hyväksy Venäjän toimintaa - samalla näyttäen suuresti koko maailman puolesta että muistamme ystäviämme Ukrainassa jotka joutuvat kokemaan törkeää vääryyttä.

Voit lukea tarkat faktat asiasta Kansalaisaloitteen kotisivuilta ja samalla voit antaa kannatuksesi aloitteen hyväksi sen viemiseksi eduskuntaan mahdollisimman pian.

Ota siis hetki aikaa lukaistaksesi aloitteen josta käy myös ilmi kuinka tämä on mahdollista ja miksi juuri kaikista maista Suomi pystyy poistamaan Venäjän globaalista Internetistä kokonaan.

Kiitos kun jaksoit lukea asiasta, ja vielä suurempi kiitos mikäli haluat olla osana tätä suurta muutosta hyvän puolesta ja käyt antamassa kannatuksesi aloitteelle ylempää löytyvästä painikkeesta tai siirtymällä kansalaisaloitteeseen suoraan tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen).

Kiittäen Disconnectrussia.com.