Hyppää pääsisältöön
Finnish

Venäjä poistetaan Internetistä Suomen toimesta?

Venäjä poistetaan Internetistä? Näin käy, mikäli kansalaisaloite Internet-yhteyden reititykselle Suomen kautta Venäjälle menee eduskuntaan joka valmistelee lakiehdotuksen asiasta. Hyväksytty lakiehdotus Suomen eduskunnassa tarkoittaisi Venäjän irtautumista koko Internetistä parissa minuutissa.

 

Kansalaisaloite ajaa Venäjän pois Internetistä

Suomen lopetettava tietoliikenneyhteyksien kansainvälinen reititys ja tarjoaminen Venäjälle -nimeä kantava Kansalaisaloite aloitti virallisesti allekirjoitusten keräämisen maanantaina 1.8.2022. Kansalaisaloitteen tarkoitus on kieltää Suomen valtion omistaman Cinia Oy:n kautta Internet-yhteyden jakamisen Venäjälle. Samaiset yhteydet Venäjälle kulkevat Cinia Oy:n verkon kautta kaikkialta Euroopasta sekä "vuokrayhteyksien" - eli yhteistyökumppaniverkkojen kautta kaikkialle maailmaan Suomen kautta. Ns. solmupisteet sijaitsevat Suomen ja Venäjän rajalla, Nettitrendin tietojen mukaan Hangossa (tieto ei varmistettu mutta varmahkoa).

Tämä / nuo solmupisteet jakavat siis Internet-liikennettä Venäjälle ja Venäjältä ulospäin. Näiden yhteyksien ja solmupisteiden kautta kulkee myös koko Euroopan Internet-liikenne Venäjälle ja sieltä pois. Samaten näiden Hangossa - tai ainakin Suomen rajalla - olevien yhteyspisteiden kautta välitetään Internet-yhteydet myös Venäjältä muualle maailmaan Cinia Oy:n kumppaniverkkojen kautta, tarkoittaen Australiaa, Yhdysvaltoja, ym. kaukaisempia maanosia.

 

Suomi ja Kansalaisaloitteen lakiehdotus poistaisi Venäjän Internetistä

Kaikki Internet-liikenne Venäjälle ja Venäjältä poispäin kulkee siis Suomen kautta, ja 77% Suomen Valtion / Liikenne- ja Viestintäviraston eli Traficomin omistaman yrityksen, Cinia Oy:n kautta. Cinia Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii entinen pääministeri Esko Aho. Pohjola Vakuutus Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat Cinia Oy:n toisia omistajia, mutta päätösvalta on siis Suomen Valtiolla, joka antaa halutessaan käskyt Liikenne- ja Viestintäministeriön välityksellä Oikeusministeriöltä siitä, pidetäänkö maailmanlaajuista Internet-yhteyttä Venäjälle auki ollenkaan.

 

 

Venäjän poistaminen Internetistä "vain minuuttien toimenpide"

Iltalehti teki jutun aiheesta Huhtikuussa 2022. Laajasti asiaa käsitelleessä jutussa Cinia Oy:n toimitusjohtaja, Ari-Jussi Knaapila kertoi että teknisesti yhteyksien katkaiseminen ei vaadi juurikaan mitään, ja yleisellä tasolla yhteyksien katkaisu olisi muutaman minuutin toimenpide.

- "Käytännössä linjojen katkaisu tarkoittaisi minuuteissa tapahtuvaa toimenpidettä. Se vaatisi vain soiton verkkovalvomoomme, eli teknisesti asia ei ole monimutkainen", paljasti Knaapila Iltalehdelle.

 

Maakaasut katkaistu, mutta nettiyhteydet pidetään auki

Suomen Valtio taas on ollut muutoin asiasta täysin hiljaa eikä ole tehnyt asialle mitään. Maakaasut katkaistaan Venäjältä, mutta Suomen omistama ja hallinnoiva yritys jolla on valta minuuteissa eristää Venäjä Internetistä antaa linjojen olla auki molempiin suuntiin, vaikka se tekee samaisen Iltalehden artikkelin mukaan myös tappiota pitämällä yhteyksiä auki Venäjälle.

 

Kansanaloite lakiesityksen valmisteluun Venäjän irroittamiseksi Internetistä

Koska Suomen päättäjät eivät tee asialle mitään, joka on vähintäänkin epäilyttävää, on aloitettu Kansalaisaloite jolla tehtäisiin laki joka tekisi Internet-yhteyksien / tietoliikenneyhteyksien reitittämisen Venäjälle Suomen kautta laittomaksi. Tällä prosessilla Venäjä siis poistuisi Internetistä kokonaan, mutta vain lailla, sillä päättäjät eivät itse toimi tilanteessa.

Aloite on Oikeusministeriön hyväksymä ja siihen kerätään 50.000 Suomalaisen digitaalista allekirjoitusta netissä Kansalaisaloite.fi -palvelussa.

 

 

Anna äänesi kuulua!

Voit antaa äänesi kansalaisaloitteelle ja lukea sen kokonaisuudessaan tästä linkistä, joka aukeaa uuteen välilehteen suoraan ko. kansanaloitteeseen.

Käythän antamassa äänesi aloitteen puolesta, emme halua että Venäjän toimia katsotaan läpi sormien kun suuri kyberase on myös käytettävissä. Ja vieläpä yksinoikeudella Suomella.

 

Linkit muualle aiheeseen liittyen:

Kansalaisaloite.fi - Suomen lopetettava tietoliikenneyhteyksien kansainvälinen reititys ja tarjoaminen Venäjälle

DisconnectRussia.com - Projektin virallinen kotisivu

Iltalehti 16.4.2022: Suomen valtion omistama yhtiö pystyisi katkaisemaan tietoliikenneyhteydet Venäjälle muutamassa minuutissa

 

Postattu

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

SUOMALAISET, NYT KUULOLLA!

Suomi voi ainoana maana poistaa Venäjän Internetistä kokonaan!

Kannata aloitetta!

Anna äänesi kuulua asian puolesta!

Meillä Suomalaisilla on ainoana maana mahdollisuus käyttää tämä tilaisuus. Valtion päätöksellä Venäjä voidaan eristää kokonaan globaalista Internetistä muutamassa minuutissa. Kyllä, tämä on totta. Vetoamme Suomen kansalaisiin jotta me asiasta kuulevat kävisimme kaikki kannattamassa aloitetta ja näin muistaisimme järkyttäviä asioita kokeneita Ukrainalaisia ja näyttäisimme Venäjälle että emme katso heidän toimiaan läpi sormien vaan käytämme yksinoikeudella tämän mahdollisuuden hyväksemme!

Aloite läpäisi Oikeusministeriön tarkistuksen 1.8.2022 jonka jälkeen äänten kerääminen asian viemiseksi eduskuntaan aloitettiin. Ole sinäkin mukana maailmanlaajuisesti jättimäisessä muutoksessa pahaa vastaan. Sotiminen ilman kunnollista tiedonkulkua vaikeuttaa Venäjää myös todella paljon. Kyseessä on täydellinen kyberase, pakote, ja muistutus ettemme hyväksy Venäjän toimintaa - samalla näyttäen suuresti koko maailman puolesta että muistamme ystäviämme Ukrainassa jotka joutuvat kokemaan törkeää vääryyttä.

Voit lukea tarkat faktat asiasta Kansalaisaloitteen kotisivuilta ja samalla voit antaa kannatuksesi aloitteen hyväksi sen viemiseksi eduskuntaan mahdollisimman pian.

Ota siis hetki aikaa lukaistaksesi aloitteen josta käy myös ilmi kuinka tämä on mahdollista ja miksi juuri kaikista maista Suomi pystyy poistamaan Venäjän globaalista Internetistä kokonaan.

Kiitos kun jaksoit lukea asiasta, ja vielä suurempi kiitos mikäli haluat olla osana tätä suurta muutosta hyvän puolesta ja käyt antamassa kannatuksesi aloitteelle ylempää löytyvästä painikkeesta tai siirtymällä kansalaisaloitteeseen suoraan tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen).

Kiittäen Disconnectrussia.com.